Jägersro Trav- och Galoppbana

Vi har våra hästar uppstallade på den kompletta tränings- och tävlingsanläggningen Jägersro i Malmö, stall 12A. Där har vi tillgång till hagar, skrittmaskin, rund- och rakbanor för både trav och galopp samt Jägersros tävlingsbanor för både trav och galopp. Stallet har stora och rymliga boxar med bra ventilation året runt samt spolhallar, torkrum, foderrum och sel-/sadelkammare. Jägersro är en fantastisk anläggning och ger oss möjligheten att ha både trav- och galopphästar. Vi känner det som ett privilegium att få träna våra hästar på Sveriges finaste anläggning.

 

Marcus Bergman

Jag är 44 år och är professionell travtränare, amatörtränare inom galoppen och hovslagare. Jag tror på en individanpassadträning då alla hästar har olika kapacitet, förutsättningar och är olika individer. Det är viktigt att förbereda hästarna väl inför tävling både psykiskt och fysiskt. Som hovslagare tycker jag det är viktigt att vara noggrann och sko för hästens bästa samtidigt som jag vill uppfylla kundens önskemål. Det är viktigt att ta hänsyn till hästens exteriör och användningsområde. 

Som 12-åring började jag att hantera hästar på hobbynivå inom travet. När jag var 18 år köpte jag min första travhäst och tog då även kör- och amatörtränarlicens. I samband med detta träffade jag min läromästare inom hovslageriet, Lennart Modigh. Under de efterföljande åren lärde han mig allt han kunde inom hovslageri. Jag hade fina framgångar som amatörtränare vilket ledde till en anställning som lärling hos Joakim Lövgren inne på Jägersro. Under denna tid körde jag mycket lopp och tog många segrar, bland annat så vann jag lärlings-SM på V75. 

År 2011 tog jag ut min A-tränarlicens på Jägersro. Jag har under alla år arbetat som hovslagare och har mycket kunder i södra Skåne. Mitt galoppintresse väcktes år 2013 och jag tog då amatörtränarlicens inom galoppen. Jag har sedan dess haft en eller flera galopphästar i träning. Jag är en av de få som är aktiv inom både trav- och galoppsporten som tränare och har haft framgångar inom båda sporterna.

 

Michaela Bergman

Jag är 25 år gammal och driver tillsammans med Marcus Bergman en trav- och galopprörelse. Jag anser att en glad och välmående häst presterar maximalt utifrån sin individuella kapacitet med rätt träning. Detta är ingen lätt bransch men jag har ett brinnande intresse för hästar och är väldigt ambitiös, målmedveten och envis.

Jag började på ridskola vid 8-års ålder och tävlade inom dressyr och hoppning tills jag var 13 år då jag började med ponnygalopp på Jägersro. Under vissa perioder hade jag även egna hästar. Efter något år med ponnygalopp började jag rida hos proffstränare inom galoppen på Jägersro och har sedan dess varit aktiv inom galoppsporten. Under åren har jag ridit hos olika tränare och galoppen har alltid varit mitt största intresse. Under 2015 träffade jag Marcus och började då även arbeta med trav. Jag studerar till Civilingenjör parallellt med arbetet med hästarna och rörelsen och beräknas ta examen i slutet av 2020.

Jag ser mig själv som en duktig arbetsryttare med stor vilja att träna hästarna på bästa sätt. Jag tog montélicens i slutet av 2016 och jag hoppas att jag kan utnyttja denna när vi har startklara montéhästar. Det är roligt att jobba med både trav- och galopphästar då det är två väldigt olika sporter men som trots detta ändå har hästen i fokus.